Chelsea flower show del 3


Det var kul att se idéträdgårdarna, men allra roligast var “The great paivilion”, där olika odlare och sällskap ställer ut. Det är framförallt en utställning och det finns inte så mycket att köpa. Jag fick med mig en pyttekruka proppad med fröplantor från en aurikelodlare. Det ska bli spännande att se vad det blir. Förmodligen inga som duger till utställning i aurikelteater, men säkert tillräckligt fina för min koloniträdgård.

lathyrus

Vissa montrar fungerade nästan som en tidsresa till förra sekelskiftet, till exempel luktärtsodlaren EAGLE SWEET PEAS

Lite samma känsla gav W & S Lockyers aurikelmonter.aurikelAgapanthus

Egentligen får inte utställarna sälja något före klockan 16 på stängningsdagen. Jag spanade in en gulbladig sort av afrikas blå lilja Agapanthus som jag så klart måste ha. Men det får bli postorderbeställning. Jag fick namnet på den.

Riddarsporrar

Den galnaste montern i hela paviljongen var nog en som tillhörde en odlare av riddarsporrar. Som om det inte räckte med de två meter höga riddarsporrarna i olika färger hade de klämt till med knölbegonior i all världens färger. Och blommorna var stora som mattallrikar. De kanske inte ser så stora ut på bilden, men jämför med människornas huvuden.

Montt

BBC fanns på plats och sände timvis med program om Chelsea floder show. Den får lika stort utrymme som många sportevenemang! Det skulle inte hända i Sverige, eller? Det går att se programmen HÄR. Om ni tittar riktigt noga på bilden av BBCs sändningstorn kan ni se Monty Dons krulliga frisyr under strålkastaren. När har reste sig och vinkade hördes ett jubel i pojkbandsklass!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *