Datum:   november 28, 2013

Köp ett signerat exemplar av boken för 250 kronor genom att skicka ett meddelande här

En snygg och välgjord handbok som känns som en bra grundbok för den som vill odla ekologiskt. Skaraborgs Allehanda

Det är en bok att återkomma till och ta hjälp av. För fylld med bra tips och råd är den till verklig nytta i arbetet med rabatterna. Södermanlands Nyheter

Det är informativt, bildande och roande att läsa Odlarens handbok. Nya KristinehamnsPosten

Strömqvist delar frikostigt med sig av sina kunskaper. Boken är dessutom skriven på ett lättsamt och lite småroligt sätt. Nya Kristinehamns-Posten

I Odlarens handbok är allt samlat, och dessutom är boken väldigt vacker Norra Skåne

Kunnigt och med gott humör! Lantliv

Det är lätt att tänka sig att odlingen börjar med jord, näring och vatten som ger frukt, grönsaker och blommor och resterna som blir kvar är trädgårdsavfall – något som blivit över. Men i en trädgård blir inget över annat än lite tomma jordsäckar och trasiga krukor.

Det man rensar bort i trädgården är grunden i framtida odlingar och kommer tillbaka i form av något annat efter att mikroorganismer och maskar frigjort näringsämnena igen. Kort och lite förenklat kan man säga att allt i trädgården börjar och slutar med komposten. Trädgården blir som ett eget kretslopp där komposten är hjärtat, eller ännu mer levern, som rensar och städar kroppen.

Med Odlarens handbok ville jag vill skriva en grundbok i trädgårdsodling som tar avstamp i  de här tankarna och tar upp jorden, komposten, förökning, plantering och hur man löser problem som kan uppstå.

Odlarens handbok utsågs till ÅRETS TRÄDGÅRDSBOK 2012.

Köp boken eller läs ett utdrag

 

odlarens