Om mig

_MG_0767

Så länge jag kan komma ihåg har jag varit intresserad av trädgård, arkitektur och historia. Jag kanske inte formulerade det så när jag som sexåring förökade hästkastanjer med frö från grannens träd, eller letade spöken på Kastelholms slott på Åland.

Som tur är har jag inte behövt välja mellan mina intressen. Som trädgårdsskribent ägnar jag mig framförallt åt odling. Som kulturmiljöspecialist arbetar jag med frågor kring bevarande av kulturhistoriskt värdefulla miljöer: byggnader, parker och trädgårdar.

Jag har en praktisk trädgårdsutbildning och har arbetat på bland annat Rosendals trädgård på Djurgården i Stockholm. Jag är också utbildad byggnadsantikvarie med en magisterexamen i konstvetenskap och har arbetat som kulturmiljöspecialist/antikvarie på Statens fastighetsverks lokalkontor för Drottningholms och Svartsjö slottsområden.

Sedan 2007 skriver jag bilagan Handboken i tidningarna Allt om Trädgård i Sverige, Alt om Haven i Danmark och Hagen for Alle i Norge. Våren 2012 kom min första bok Odlarens handbok som utvaldes till årets trädgårdsbok det året. Från att ha varit anställd valde jag att gå vidare till egen verksamhet med från nyåret 2012.

Läs en intervju med mig