Gardeners world – världens bästa trädgårdsserie?


Om jag får avgöra är BBCs program Gardeners World världens bästa trädgårdsserie. Jag har i och för sig inte sett alla serier i världen, men bara Monty Don börjar pyssla i sitt “potting shed” och Carol Klein börjar föröka perenner vill jag genast ut i trädgården och gräva, så och skörda. Svt har börjat sända serien sedan något år tillbaka men det är med en rejäl fördröjning. Och tyvärr  kan man inte se programmet via BBCs playfunktion om man befinner sig utanför Storbritannien. Så länge man inte mixtrar med IPadresser och det verkar krångligt. Men emellanåt börjar någon vänlig själ, med ett rymligt samvetet när det gäller upphovsrätt, lägga ut avsnitt på Youtube. Men det gäller att vara snabb. Efter några veckor brukar de vara borttagna.

Man ska så klart värna upphovsrätten, men när det inte går att köpa serien på DVD, via BBCs hemsida och när det dröjer så länge innan avsnitten visas på SVT tycker jag att jag med gott samvete kan se programmen på Youtube.

Just nu kan man se de avsnitt som hittills visats av årets säsong. Passa på!


4 svar till “Gardeners world – världens bästa trädgårdsserie?”

  1. Åh tack för tipset! Har letat febrilt efter en möjlighet att se serien i Sverige, utan att lyckas! Tittade alltid på den när jag bodde i England och har saknat Carol Klein som är en verklig förebild – o inspiratör – brilliant!

  2. Tack för tipset André! Ja, här är en till som i detta fall har ett rymligt samvete, trädgårdstörstande som man är på bra trädgårdsprogram. Har tipsat vidare på min blogg!/Merja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *