The Plant 4: Hip hop från Detroit


Detroits roll som centrum för både bilindustri och soulmusik är över sedan länge, men det är fortfarande en betydelsefull musikstad. Hip hopartister och grupper som Eminem, Slum village, Black milk, Danny Brown och J Dilla kommer från Detroit. Det gör även Neosoulartisten Dwele. Spellistan innehåller hiphop från Detroit, men avslutas även med ett par neosoulartister.

Så kallad scraping är utbrett i Detroit. Det innebär att man bryter sig in i övergivna hus och tar allt av värde. I låten “Scrap or Die” beskriver Danny Brown hur han tillsammans med ett gäng tar stuprör, ledningar och sladdar och annat i ett hus som står tomt. Familjen som bott där flyttade för en månad sedan. När de är klara där fortsätter de till en skola som har stängts.

Lose Your Self är ledmotivet till Eminems film 8 mile som utspelas i Detroit både filmen och musikvideon innehåller många scener från Detroit. 8 Mile road är en öst-västlig väg som bildar gräns mellan Detroits innerstad och förorterna. Det är områdena söder om 8 mile som har stora sociala problem.

Detroit har också en välkänd rockscen och mycket elektronisk musik. Men det kan jag inget om, så det blir ingen sådan lista.

[button separate=”true” link=”<iframe src=”https://embed.spotify.com/?uri=spotify:user:andre.falun:playlist:7urL7nPH142chYnUAkMFUX” width=”300″ height=”380″ frameborder=”0″ allowtransparency=”true”></iframe>” size=”large” target=”_blank”]Spellista Detroit Hip hop[/button]


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *